Mandarīnu un medus tēja

Pagatavošanas laiks: 15 min

Porcijas: 4

Sastāvdaļas:

  • Mandarīni – 1 kg
  • Piparmētras – 1 sauja
  • Medus – 2 ēdamk.
  • Krustnagliņas – 7 gab.
  • Kanēļa standziņas – 1 gab.
  • Ūdens – 300 ml
  • Ingvers – nedaudz

Pagatavošana:

Uzliek katlā vārīties ūdeni, pievieno kanēli, krustnagliņas, ingveru un piparmētras.
Pavāra 5 minūtes un ļauj ūdenim atdzist. Pēc tam pievieno medu.
Mandarīnus noskalo, liek dārzeņu sulu spiedē ar visu mizu un izspiež sulu.
Sajauc sulu ar ūdens novārījumu un bauda dzērienu.
Šis ir lielisks dzēriens, ko vari dzert gan karstu, gan vēsu. Tas neprasīs daudz laika un dos daudz vitamīnu un enerģijas.

Atceries!
Mandarīnu atliekas, kas palikušas sulu spiedē, vari izmantot, lai iegūtu lielisku aromātu virtuvē. Pielej tām 1 l ūdens un pavāri 30 minūtes.

Avots: www.rimi.lv

loading...