Swedbank Brīdina pilnīgi visus bankas klientus – No kontiem pazūd tūkstoši!

Visas Latvijas lielākās bankas ir neskaitāmas reizes brīdinājušas par šo situāciju.Šī situācija turpinās jau ilgu laiku, taču tā joprojām nav izraisījusi cilvēku trauksmi, jo acīmredzot tā joprojām darbojas. Tāpēc šādi incidenti atkārtojas un visas bankas var darīt – vienkārši brīdināt bankas klientus par pašreizējo situāciju, lai netiktu pieķerti un nezaudētu visus kontā esošos līdzekļus.

Krāpnieks izlikās, ka runā ar bankas darbiniekiem, un izkrāpis aptuveni 27 000 eiro, kas ir milzīga naudas summa, pastāstīja valsts policija. Piemērs ir tas, kas notika otrdien. Rīgas Brasas rajonā tika saņemta ziņa no sievietes, ka viņas bankas kontā trūkst pat 9000 eiro. Mirkli vēlāk tika atklāts, ka upuri ir izsaukusi viena persona, un viņš skaidri norādīja, ka viņš strādā Zviedrijas bankā.

Noziedznieks ir skaidri licis saprast, ka sievietes vārdā veic nelikumīgas darbības. Lai pārtrauktu šīs esošās darbības, zvanītājam ir nepieciešams izveidot savienojumu ar Smard ID lietojumprogrammu. 5.martā Rīgas Zemgales rajonā tika saņemta ļoti līdzīga informācija par krāpšanas lietu. Šoreiz kundzei piezvanīja krievvalodīgais, un viņa izlikās par Swedbank darbinieci. Šajā gadījumā tika arī ziņots, ka sievietes kontā notiek nelikumīgas darbības.

Lai atrisinātu šo problēmu, cietušajam tika lūgts norādīt bankas kartes vārdu, kā rezultātā krāpšanās rezultātā kopumā tika veikti 2085 eiro. Ļoti līdzīgs gadījums notika 2. martā, kad krāpnieka konts no cita iedzīvotāja, kurš tika apkrāpts, bija 16 148 eiro.

Latvijas Nacionālā policija ir vairākkārt brīdinājusi par telefonkrāpnieku darbību. Zvanītāji parasti runā krieviski un izliekas, ka ir tieši saistīti ar bankas darbiniekiem. Viņi cenšas maksimāli pievilt internetbanku, lai piekļūtu datiem un lietotāju numuriem un parolēm, un pēc tam apstiprināšanai pieprasa izmantot attālās autentifikācijas rīkus PIN kodu un Smart-ID.

Šajā gadījumā policija atgādina cilvēkiem, ka jābūt ļoti uzmanīgiem un nekad neļauj svešiniekiem un svešiniekiem atklāt savu bankas konta piekļuves informāciju. Banku un citu valsts aģentūru darbinieki nekad nelūgs jūs nekādā gadījumā atklāt šādu informāciju. Tas, ka pašreizējā zvanā parādās Latvijas numurs vai nacionālās aģentūras nosaukums, nenozīmē, ka zvans faktiski tika veikts no Latvijas. Krāpnieki var ļoti ātri ģenerēt jaunus tālruņa numurus.

Ja līdzekļi ir izkrāpti, nekavējoties zvaniet policijai un uz jūsu banku un uzrakstiet ziņojumu policijai, lai lietas notiktu pēc iespējas ātrāk un šie noziedznieki būtu atrodami.

Avots

loading...