Eiropā nonākuši bīstami ķiploki no Ķīnas! Nekādā gadījumā tos nēed – Sekas var būt pat letālas!

Galviņas tiešām izskatīsies visgaršīgākās. Taču labāk ir izņemt no savas ēdienkartes Ķīnā audzētos ķiplokus. Lai to izdarītu, vispirms ir jāiemācās atšķirt toksisko ķiploku. Šādas būtu pamatlietas, kas jāievēro, kad vēlaties iegādāties ķiploku:

Ķiploks, kas audzēts ar pesticīdiem nebūs tik garšīgs. Ja ķiplokam piemīt asa un dedzinoša garša, tad ziniet, ka esat iegādājies augstas kvalitātes produktu.

Ja ķiploks neizskatās perfekti, tam ir atstāts stumbrs vai saknes, tad tas visticamāk būs labs. Ķīnas fermeri apgriezīs ķiplokam visu, lai ieekonomētu uz transportēšanas izmaksām, jo tās ir atkarīgas no svara.

Ķīnā audzēts ķiploks būs vieglāks nekā vietējais produkts.

Zila vai zaļa ķiploka nokrāsa liecina par to, ka audzēšanas procesā tam ir bijušas klāt toksiskās vielas un karsta apstrāde.

Labākais veids, kā iegādāties ķiplokus, ir doties pie vietējiem fermeriem!

loading...