Latvijā ir izplatīts oranžais brīdinājums par vakarā un naktī gaidāmiem postījumiem

Jāņem vērā, ka Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) oficiāli ir izplatījis oranžo brīdinājumu par šovakar un naktī gaidāmo spēcīgo pērkona negaisu visā Latvijas teritorijā un tas ir jāutzver ļoti nopietni, jo pērkona negaiss būs ļoti pamatīgs. Līdz ar to brīdinājums ir jāņem vērā ikvienam un ļoti nopietni uz to jāatiecas.

Tāpat ļoti nopietni jāņem vērā, ka oranžais brīdinājums ir spēkā no otrdienas pulksten 19:00, līdz pat trešdienas pulksten 9:00 no rīta un tam ir labs pamatojums, kāpēc brīdinājums ir izsuldināts pirms pavisam neilga laika.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs jau ir brīdinājis, ka šovakar no Rietumiem, Kurzemi sasniegs milzīga nokrišņu zona – savukārt nakts laikā tā pilnībā virzīsies pāri visai Latvijas valsts teritorijai. Vietām ir gaidāmas 20 – 25 mm.

Tāpat ir gaidāmas ļoti krasas vēja brāzmas līdz pat aptuveni 20 metriem sekundē. Tāpat sagaidāms ļoti spēcīgs pērkona negais.

Pastāv liela iespēja, ka daudzivet kritīs arī krusa. Lielākie postījumi ir gaidāmi tieši otrdienas vakarā Kurzemes pusē.

Esiet lūdzu ļoti uzmanīgi un sekojiet līdzi jaunākajām laika prognozēm, lai varētu detalizētu zinātu esošo situāciju.

Pabrīdiniet arī citus.

Avots

loading...