Sinoptiķi Šodien paziņojuši, kāds laiks, tad būs gaidāms Ziemassvētkos

Sinoptiķi beidzot sākuši ziņot pirmās vēstis par to, kads tad laiks gaidāms Ziemassvētkos un kā izrādās būs gan labas, gan arī sliktas ziņas, tomēr joprojām atliek domāt, ka Ziemassvētki būs sniegoti balti un patīkami, jo kā gan savādāk… Laiks ķerties klāt un noskaidrot, kādas tad ir jaunākās laika prognozes un ko mums sola esošie laikapstākļi.

Lai arī pašlaik patstāvīgs sniegs vēl tuvākajās dienās nav gaidāms, sals spēcīgi pārņēmis Latvijas centrālo daļu un jāpiebilst, ka patstāvīgs sals turpināsies uzturēties un termometra stabiņš turpinās slīdēt uz leju, tādejādi padarot šo par kārtīgu un aukstu ziemu. Tomēr pats galvenais jautājums ir par sniegu un laikapstākļiem Ziemassvētkos, kāds šis laiks solās īsti būt?

Esošās prognozes tuvākajām dienām sola to, ka sals nekur neatkāpsies, taču runājot par sniegu, tas vēl neuzradīsies. Gaidāmais sniegs var uzsnigt, taču pavisam nelielā kārtā un pavisam ātri nokust, jo caurmijā ar sniegu patstāvīgi būs gaidāmi arī nokrišņi, līdz ar to lietus un slapjdraņķis, kas veidos biezu putru uz ielām un ceļa.

Tomēr pats svarīgākais jautājums ir par to, kāds tad laiks būs gaidāms Ziemassvētkos. Esošā prognoze nedaudz iepriecina, jo ap Ziemassvētkiem laiks joprojām krasi turēsies zem mīnusiem un būs salīdzinoši auksts, tomēr vai ar to būs gana, lai ilgtermiņā paliktu noturīgs sniegs?

Esošās prognozes ir diezgan iepriecinošas, jo ap Ziemassvētku laiku tiešām būs gaidāms patstāvīgs sniegs, tomēr galvenais aspekts ir par to, vai sniegu atnesīs visai Latvijai vai tikai konkrētiem reģioniem, to vēl tik precīzi sinoptiķi nav spējuši nosaukt.

Lai arī esošais laiks pagaidām nav iepriecinošs, ap 20 datumu laiks sākt kļūt baltāks un varam tikai turēt īkšķus, lai Ziemassvētki būtu balti un sniegoti, jo tāda iespēja pastāv.

Tuvākajās dienās mums būs jāsadzīvo ar slapjdraņķi un patstāvīgu aukstumu, kurš turpinās mitēties visu decembra mēnesi, līdz ar to autovadītājiem jābrauc īpaši piesardzīgi, jo veidojas melnais ledus, kas ir bīstams pat pieredzējušākajiem šoferīšiem.

loading...