Paziņots, kas tieši mainīsies pēc Ārkārtas Situācijas beigām! Situācija vienalga bēdīga

Šodien valdības sēdē ir paredzēts pieņemt īpašus noteikumus, kas ļautu īstenot iepriekšējo Ministru kabineta priekšlikumu konceptuāli atvieglot ierobežojumus pēc ārkārtas situācijas beigām, kas ir 7. aprīlī.  LETA ziņoja, ka piektdien, 19.martā, Ministru kabinets panāca vienošanos atvieglot izglītības programmu organizēšanas ierobežojumus un plāno daļēji atvieglot tirdzniecības ierobežojumus, ļaujot strādāt tikai maziem veikaliem.

Pašreizējais plāns stājas spēkā tūlīt pēc Lieldienām, bet valdība nākamnedēļ noteiks konkrētu datumu un konkrētu noteikumu pārskatīšanu. Nosakot ierobežojumu mazināšanas termiņu, tiks ņemta vērā pašreizējā epidemioloģiskā situācija. Tomēr kā izrādās, situācija itin nemaz nav tik iepriecinoša kā varētu vēlēties, jo lielākā daļa ierobežojumu joprojām saglabāsies.

Lai gan operatīvās vadības grupa sākotnēji pieprasīja tirdzniecības ierobežojumu mīkstināšanu no 7. aprīļa, valdība piekrita mērenāk atvieglot departamenta ierobežojumus, lai ļautu darboties visiem mazajiem veikaliem, taču tirdzniecības vietas, kuru platība pārsniedz 7000 kvadrātmetrus, joprojām tiks ierobežotas.

Tiks noteikti precīzi tirdzniecības noteikumi, taču paredzams, ka varēs darboties veikali ar atsevišķām ieejām. Lai gan tirdzniecības centri nevarēs darboties, tie tomēr varēs uzņemt neierobežotus veikalus, piemēram, grāmatnīcas un pārtikas veikalus. Paredzams, ka arī ārējā tirdzniecība varēs darboties.

Lasi vēl : Nostradama baisais pareģojums par to, kas īstenībā notiks 2021. gadā…

Valdība atbalsta arī priekšlikumu atļaut no 7. aprīļa rajona ietvaros ieviest izglītības procedūras, ļaujot pilna laika 1. – 6. Un 12. klases skolēniem, savukārt 7. – 11. Klases skolēni rotācijas principu ievēros divas dienas a. nedēļu.

Turklāt no 7. aprīļa šajā vietā būs atļautas personīgas konsultācijas, un interešu izglītība un profesionālā izglītība notiks brīvā dabā, grupā maksimāli 10 cilvēki. Profesionālajā izglītībā viņiem būs atļauts iegūt profesionālās prakses saturu, kas nepieciešams profesionālās kvalifikācijas iegūšanai, ne vairāk kā 5 cilvēku grupu telpās. Reģiona ietvaros ir iespējams organizēt āra kursus līdz pat desmit jauniešiem un pusaudžiem, kuriem ir sociālās atstumtības risks, kā arī atkarīgajiem, kā arī iekštelpu konsultācijas iekštelpās.

Turklāt no 7. aprīļa divās ģimenēs var satikties līdz desmit cilvēkiem. Šajā solī var demonstrēt līdz desmit cilvēkiem. Ir izsludināta ārkārtas situācija, un no 9. novembra līdz 6. aprīlim ir ieviesti daži ierobežojoši pasākumi, lai ierobežotu Covid-19 izplatību valstī.

Avots

loading...