Viņķele paziņo, ka no 280 atlidojušajiem repatriantiem, tikai ap 20 tika veikti koronavīrusa testi

15.04. 2020 aptueni 280 cilvēki, beidzot atlidoja atpakaļ uz Latviju ar tā saucamajiem repatriācijas reisiem, tomēr tkai tagad ir ticis paziņots, cik daudziem patiesībā tika veikts koronavīrusa tests. Visi cilvēki atradušies Eiropas valstīs, līdz ar to risks ir diezgan nopietns, tomēr pārbaudīti cilvēki nemaz beigu beigās nebija tik daudz.

Latvijas valsts veselības ministre Ilze Viņķele (AP) šodienas preses konferencē paziņoja, ka konkrētais koronavīrusa tests tika veikts, vairāk nekā 20 pasažieriem. Tomēr pašlaik daudzi izsakās, vai nevajadzēja pārbaudīt vairāk cilvēku?

Zināms, ka konkrētie repatriācijas reizi trešdiena Latvijāielidoja tieši no Frankfurtes un Amsterdamas. Obligātā kārtā tika testēti pilnīgi visi tie cilvēki, kuriem bija simptomi, kā arī tiem, kuri paši vēlējās nodot analīzes, lai uzzinātu vai nav inficēti.

Tomēr Viņķele paziņojusi, ka patreizējā situācijā vēl nav veiktas nekādas izmaiņas, un joprojām to repatriantu testēšana, kuriem simptomu nav, netiek veikta piespiestu obligātā kārtā, jo konkrētā vīrusa ķermenī tests nereti nemaz neuzrādīs līdz nav paradījušies konkrēti un skaidri simptomi. Taču, kas gaidāms tālāk un kāda būs situācija? (Lai turpinātu lasīt šo rakstu, zemāk spied pogu “Atvērt”vai arī pogu ‘Uzzināt vairāk’)

loading...