Valdība jau no Rītdienas ieviesīs komandantstundu un Obligāti tiks pagarināta arī Ārkārtējā Situācija

Valdības, kā arī Krīzes vadības padomes kopsēdē ir ticis nolemts, ka no rītdienas 30. Decembra visā valstīt ieviest komandantstundu, kā arī pagarināt visu ārkārtējo situāciju valstī. Kā ir norādijis premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV). Viņš paziņojis, ka vidēji pēdējās septiņās dienās no Covid-19 mirst 17 cilvēki, kas nozīmē to, ka patreizējā situācija valstī diemžēl nekādā veidā neuzlabojas.

Tāpat Ministri ir izlēmuši ieviest komandantstundu sākot no 30. Decembra līdz pat 4. Janvārim. Tāpat šī komandantstunda būs spēkā 8. un 9. Janvārī. Jāņem vērā, ka komandantstunda būs spēkā no pulkstens 22:00 vakarā līdz pulkstens 5:00 no rīta. Šajā laikā brīvi pārvietoties varēs un drīkstēs tikai tie cilvēki, kuriem šajā laikā būs jāstrādā, pārējiem obligāti būs jāuztras savās dzīvesvietās un tas ir obligāti jāievēro ikvienam cilvēkam!

“Mēs šajā brīdī ieviesīsim to, ko tiešām varētu saukt par “Brīvdienu mājās sēdēšanu”,” izteicās Krišjānis Kariņš. Savukārt Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) norādīja, ka vairāk nekā 1000 cilvēku Latvijas slimnīcās cīnās par savu veselību un dzīvību. Tāpat viņa piebildusi : “Mediķi pašlaik ir uz izsīkuma robežas” un šī situācija ir ļoti smaga, izteikusies Viņķele.

Lai cilvēki kopējiem spēkiem varētu novērst kārdinājumu Jauno gadu sagaidīt radu un draugu pulkā, ir ieviesti šie radikālie noteikumi, kas būs obligāti jāievēro ikvienam. Tas ir vienīgais veids, kā pasargāt no papildus inficēties cilvēkiem.

Tāpat ir ticis paziņots, ka Ārkārtējā situācija tiks pagarināt līdz pat 7. Februārim. Jāpiemin arī tas, kad iepriekšējā reize, kad Latvijā miera apstākļos tika pilnībā ieviesta komandanstunda, bija pagājušā gadsimta 1934. gada Maijā pēc Kārļa Ulmaņa valsts apvērsuma, mācēja un zināja izteikties Latvijas Televīzija.

Svarīgi atcerēties to, ka Ministru kabinets un eksperti joprojām turpina savu darbu, lai vienotos par acīmredzmām un skaidrām regulējuma detaļām. Nākamā Ministru Kabineta, kā arī Krīzes vadības padomes kopsēde tikusi plānota trešdien 30. Decembrī.

Tāpat zināms, ka tieši šodien notika kārtējā Valdības pun Krīzes padomes kopsēde, kurā tad arī tika pārrunāta aktuālā epidemioloģiskā situācija valstī. Tāpat tika lemts par ieprobežojošo pasākumu obligāto pastiprināšanu.

Avots

loading...