Ir Parādījies jauns veids, kā saņemt 200 Eiro atbalstu mēnesī!

Jāteic, ka esošā situācija ir krietni sarežģītāka, nekā to varējām iedomāties pašā sākumā. Diemžēl situācija ir ieilgusi tik ļoti, ka nākas pieņemt pilnīgi drastiskus un jaunus lēmumus, lai tikai varētu palīdzēt cilvēkiem izdzīvot šajā grūtajā laikā, jo viegli nav itin nevienam, arī pat lielākajiem uzņēmumiem, kuriem katrs mēnesis var būt kā liktenis uzņēmuma pastāvēšanai.

Kā izrādās, ir parādījusies pilnīgi jauna iespēja, kā saņemt 200 Eiro atbalstu mēnesī un tas ir aizsācies pavisam nesen, tomēr lielākā daļa diemžēl par itin nemaz neko nezina! Un nav brīnums kāpēc, jo daudzi šādu opciju nemaz nekur vēl nebija dzirdējuši, vai joprojām nezina. Tieši tāpēc, laiks ķerties klāt, lai uzzinātu, kā cilvēki vēl var sev palīdzēt.

Lai šajā grūtajā situācijā palīdzētu cilvēkiem, kuri ir zaudējuši darbu un kuri jau atrodas bezdarbnieku statusā, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) kopējā sadarbībā ar pašvaldībām pašlaik īsteno pasākumu ar nosaukumu “Algoti pagaidu sabiedriskie darbi.” Patreizējā situācijā tas ir ļoti svarīgi, it īpaši tajās pašvaldību teritorijās, kur ir vāji attīstīta uzņēmējdarbība.

Piedaloties šajā pasākumā, bezdarbnieki savās pašvaldības teritorijā veiks sociālā labuma darbus un mēnesī saņems 200 Eiro, pastrādājot 5 dienas nedēļā un 6 stundas dienā. Pie tam, ja bezdarbnieks algotus pagaidu sabiedriskos darbus nav veicis attiecīgajās mēneša dienās, tad proprocionālā atlīdzība tiek samaksāt par tām dienām un stundām, kurās dalībnieks piedalījās šajos darbos.

Vēl viens pamatīgs pluss ir tāds, ka algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos par iesaistīto bezdarbnieku tiek veiktas visas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas pensiju apdrošināšanai. Tāpat bezdarbnieks pats tiek apdrošināts pret nelaimes gadījumiem pagaidu darba vietā.

Kā tad īsti iesaistīties šajā pasākumā? Ja Jūs nesaņemat bezdarbnieka pabalstu un vēlaties iegūt šo mēneša pabalstu vai vienkārši uzturēt darba iemaņas, tad Jums jāpaziņo NVA filiālē, kur esat reģistrēts ar vēlmi veikt sabiedrisko pagaidu darbus un saņemt šo 200 Eiro stipdendiju. NVA filiāle tālāk iesaistīts Jūsu vēlmju reģistrācijas secībā un izdarīs visas tālākās darbības.

Pie tam bezdarbnieks algotos pagaidu sabiedriskos darbos tiek nodarbināts ne ilgāk par sešiem mēnešiem viena gada perioda laikā. Pēc tam pasākumā var iesaistīties atkal.

Avots

loading...