Citrusa lasis

Citrusa lasis

Pagatavošanas laiks: 12 h

Porciju skaits: 4 cilvēkiem

Sastāvdaļas: 

Laša fileja – 1 kg

Marinādei:

  • Apelsīns – 2 gab.
  • Laims – 2 gab.
  • Citrons – 2 gab.
  • Anīsa zvaigznes – 2 gab.
  • Brūnais cukurs – 2 ēdamk.
  • Olīveļļa – 1 ēdamk.
  • Sāls – 1 ēdamk.
  • Krustnagliņas – 7 gab.
  • Smaržīgie pipari – 5 gab.
  • Kanēļa standziņa – 1 gab.
  • Svaigie pipari – 1 tējk.

Pagatavošana:

Anīsa zvaigznes, krustnagliņas, kanēļa standziņu un smaržīgos piparus saspiež piestā.
Visiem citrusaugļiem (laims, citrons, apelsīns) norīvē mizu. Izspiež sulu no viena laima un viena apelsīna. Laima un apelsīna sulu, brūno cukuru, samaltās garšvielas, olīveļļu, sāli, svaigos piparus pievieno sarīvētajām miziņām un sajauc.
Lasi apsmērē ar pagatavoto marinādi un liek ledusskapī. Pēc 2 stundām zivi apgriež uz otru pusi un liek ledusskapī vēl uz 2 – 12 stundām.
Pasniedz ar grauzdētu maizi un krēmsieru vai svaigiem lapu salātiem.

Atceries!
Lasis pirms pasniegšanas ir jānoskalo no liekās marinādes un jānosusina ar tīru papīra dvieli. Marinētu lasi glabā ledusskapī ne ilgāk par 3 dienām.

Avots: www.rimi.lv

loading...