Lūk, kā katru dienu ēdot bietes vari ietekmēt savu veselību – Un ļoti pozitīvā virzienā!

  1. Tā kā bietes ir ļoti sārmainas, tās novērš acidozi.
  2. Anēmija. Anēmijas gadījumā organismā trūkst dzelzs. Lai tā līmeni normalizētu, jālieto uzturā bietes, kuru sastāvā esošais dzelzs aktivizēs eritrocītus un veicinās organisma apgādi ar skābekli.
  3. Biešu sula šķīdina kalcija nogulsnējumus, kas veicina aterosklerozes veidošanos.
  4. Arteriālais spiediens. Bietēs esošās vielas normalizē asinsspiedienu, vajadzības gadījumā to gan paaugstinot, gan samazinot.
  5. Vēzis. Biešu krāsu nodrošinošais betaīns novērš kancerogēnu vielu uzkrāšanos organismā.
  6. Aizcietējumi. Bietēs esošā celuloze palīdz novērst aizcietējumus.
  7. Lai atbrīvotos no blaugznām iemasējiet galvas ādā līdzekli, kas pagatavots no biešu sulas un etiķa.
  8. Detoksikācija. Pateicoties holīnam, bietes izvada no aknām un pārējā organisma liekos toksīnus.
  9. Kuņģa čūla. Pret kuņģa čūlu palīdz biešu sulas sajaukums ar medu, lieto šo dzērienu trīs reizes nedēļas tukšā dūšā.
  10. Žultspūšļa un nieru slimības. Ja lietosi biešu sulu kopā ar burkānu sulu, vari izvairīties no slimībām, kas ietekmē žultspūsli un nieres.
  11. Biešu labās īpašības padara šo dārzeni par efektīvu līdzekli pret podagru.
  12. Aknas un žults. Bietes ir lielisks līdzeklis arī hepatīta, caurejas, vemšanas, pārtikas saindēšanās vai dzeltes gadījumā.
  13. Varikozās vēnas. Regulāri lietojot uzturā bietes, izvairīsies no varikozo vēnu veidošanās.

Kā pareizi lietot bietes?

Bietes, kuru apakša ir apaļāka ir saldākas par tām, kas ir plakanas.

Pērkot bietes, uzmani, vai tās ir svaigas, stingras un to miza nav bojāta.

Pārvārot bietes, zūd to uzturvērtība.

Pirms gatavo bietes, nomizo tās.

Gatavojot biešu sulu, pievieno tai citrona šķēli, tā uzlabosi sulas garšu, kā arī veicināsi uzturvielu uzsūkšanos.

loading...