Sena recepte: zemeņu zafte

Zemenes, biezi ievārītas

Priekš bieza ievārījuma, kuru lieto, ko kūkām vidū smērēt, var ņemt arī sīciņās meža vai dārza zemenes, no kurām kādu daļu skaidras sulas ņem priekš liķieriem.

Liek zemenes katlā ar tikpat daudz cukura kā ogu, vāra, patstāvīgi maisot, un, kad sakrājas labi daudz skaidras sulas, tad nosmeļ kādu daļu priekš liķiera vai sīrupa.

Pārējās ogas vāra, kamēr virums pabiezs, pieliek arī klāt vanilju un citrona sulu un tad pilda glāzēs.

Recepte no izdevniecības «Zvaigzne ABC» izdotās leģendārās Minjonas (Īstajā vārdā Hermīnes Zālītes)  pavārniecības mākslas grāmatas. Šī grāmata bija ļoti populāra, tajā ir latviešu un cittautu virtuves ēdieni. Jaunajā izdevumā daļēji saglabātas oriģinālā izdevuma valodas īpatnības.

loading...