Tradicionālais Jāņu siers

Tuvojas Līgo svētki un kā tad nu iztikt bez Jāņu siera, tas jau tradicionāli katru gadu tiek celts katra līgotāja galdā. Ar vienu garšīgu un viegli pagatavojamu Jāņu siera recepti mēs padalīsimies.

Pagatavošanas laiks: 10h

Sastāvdaļas:

  • 3 l piens
  • 1 kg biezpiens
  • 4 gb olas
  • 70 g sviests
  • 2-3 saujas ķimenes
  • 1 ēdamkarote sāls

Pagatavošana:

Uz lēnas uguns katlā karsē pienu un pievieno maltu biezpienu. Laiku pa laikam lēnām apmaisa. Kad biezpiens atdalījies no sūkalām, tās nolej caur marli, lai biezpiens paliek marlē. Ļauj notecēties sūkalām. Tad biezpienu liek katlā un karsē kopā ar sviestu, ķimenēm, sāli un sakultām olām. Ja vēlies pagatavot sieru ar dažādām garšvielām, zaļumiem vai pat riekstiem un ogām, tad tagad tie būtu jāpievieno. Ja vēlies dzeltenāku siera krāsu, pievieno 1 tējkaroti kurkumas pulvera.
Pēc karsēšanas sieru iesien marlē un atstāj uz nakti notecēties un atdzist. Ja sieru karsēsi īsāku laiku, tas būs irdens, ķepīgs un sulīgs. Ja atstāsi zem preses, lai sūkalas pilnībā iztek, tad siers izdosies sausāks un cietāks. Šāds siers būs ideāls grilēšanai!

Avots: www.rimi.lv

loading...