2022. Gada Ziema būs pati bargākā un aukstākā pēdējo 100 gadu laikā! Un Lūk, kāds tam ir iemesls!

Tas ir diezgan skaidrs, ka globālā sasilšana dara savu! Zinātniekiem, kas pēta klimata pārmaiņas, ir vairāk nekā nopietnas ziņas ziņas: Šī gada ziema, kā arī nākamajā gadā, gaidāma viena no aukstākajām ziemām pēdējo 100 gadu laikā. Nav arī brīnums, ka šādas situācijas rodas, neskatoties uz visu koējo situāciju. Nekam no tā nav nekāda sakara ar klimata pārmaiņām — planēta tikko iegājusi jaunā klimata ciklā. Tuvākos gadus mums vairs nedraud ziema, kur līs neliels lietus un būs salīdzinoši silts. Tieši otrādi – aukstums un sals būs ārkātīgi zems , un, nu, ir jau novembri, taču temperatūra brīžiem naktīs sasniedza jau -10 grādu atzīmi.

Jau decembrī temperatūra sāk stabili pazemināties zem -10 grādiem jun vairāk. Paredzams, ka arī šoziem Saules aktivitāte samazināsies. Pēdējo reizi tas notika pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados. Būs arī ļoti daudz sniega. Turklāt sniegs gaidāms ne tikai pieradušajā Eiropā, bet arī Āzijā, kas sniegu nav redzējusi jau vairākus gadus pēc kārtas. Viens no uzticamākajiem klimatologiem, kas ziņo par šādām ziņām, ir Džeimss Madens. Viņš ar entuziasmu iesaka izbaudīt pēdējās šī rudens siltās dienas, jo jau pašlaik ir jūtams pamatīgs aukstums, kas ir pārlieku liels priekš rudens noslēguma.

“Lietus, sniegs, stiprs vējš, zema temperatūra. Jau ļoti laicīgi sagaavojiet sev siltu apģērbu un mēģiniet uzturēt māju pēc iespējas siltāku. Ziema būs gara,” ziņo eksperti. Bet kas īsti  notiks tālāk? Galvenais iemesls, kāpēc gaidāmā ziema būs tik barga, ir tas, ka Klusajā okeānā strauji paaugstināsies temperatūra. Tā temperatūra pēkšņi paaugstinājās par 1 grādu, virs Eiropas veidojot ledainu arktisko gaisa masu. Līdz ar to, par to vispār vairs nav nekādu jautājumu par to, kas mūs drīzumā sagaida.

Saprotamā valodā sakot, aukstā gaisa masa tuvāko mēnešu laikā aptvers gandrīz visu Eiropu. Attiecīgajā situācijā jau pavisam laicīgi jāapzinās, ka aukstums būš pamatīgs, tas attiecīgi izskaidrojams ar tik ilgu patstāvīgo siltumu arī novembra iesākumā. Taču drīzumā tas pilnībā mainīsies. Tas izskatās šādi:

Gaidāms, ka janvārī un februārī temperatūra mūsu platuma grādos būs aptuveni -25 grādi pēc Celsija.
Vai esat gatavi šādai ziemai?

Dalieties savās domās komentāros ko Jūs par to domājat un vai domājat, ka ziema tik tiešām būt tik auksta?

loading...