Tikusi atklāta interesanta informācija par slaveno Gunti Skrastiņu!

Daudzi LTV skatītāji ir sašutuši par to, ka katru dienu skatās uz VDK aģentu. Viņi nesaprot kāpēc būtu jāskatās uz smaidošu čekistu. Čekas maisos esošais aktieris Guntis Skrastiņš beidzot ir bijis ar mieru runāt par šo visu.Aktieris Guntis Skrastiņš vairākas nedēļas bija redzams ar savu kolēģi Velgu LTV televīzijā, kur reklamēja paša vadīto raidījumu “Latvijas Sirdsdziesma”, kura fināls norisinājās Lielvārdē.

Aģents Modris. Aktiera vārds un uzvārds tiešām ir atrasts uz Valsts drošības komitejas aģenta kartītes. Čekas maisos. Čekas maisu sarasts tika publicēts pagājušā gada nogalē. Šajā kartītē var redzēt, ka aktieris ticis savervēts. Tas noticis 1983.gadā. Šajā laikā viņam bijis segvārds Modris. Kā liecina kartīte, tad viņš ir bijis aģents LPSR VDK 5. daļas 2. nodaļā, kas specializējās cīņā ar ideoloģisko diversiju un viņu pārziņā bijis darbs ar vietējo inteliģenci.

Daudziem rodas jautājums vai tiešām tā ir taisnība, ka aktieris ir bijis Čekas ziņotājs. Mūsu tautas iedzīvotāji pazīst viņu kā dziedošu aktieri. Viņš esot dziedājis karavīru ansamblī Zvaigznīte. Sākumā aktieris darbojies Jaunatnes teātrī. Kad teātri likvidēja, aktieris sācis strādāt LTV. 1980.gadā aktiera brālis Imants piedalījies Mikrofona aptaujā, kur uzvarējis ar dziesmu Kamolā tinēja. Vēl ir zināms, ka dodoties pensijā Imants Skrastiņš saņemšot 97 eiro. Bet joprojām ir liels jautājums, par to kā aktieris Guntis Skrastiņš nonācis Čekas maisos.

Esot bijusi tikai viena saruna.
Pats aktieris saka, ka viņam ar šo visu neesot nekāda sakara. Viņš neesot ne rakstījis, ne stāstījis par kādu. Aktieris sevi nesauc par stukaču, un apgalvo, ka viņa sirdsapziņa esot tīra. Aktieris Guntis saka, ka vajagot uzmanīgi izpētīt visu, kas esot rakstīts. Jo šajā aģentu kastītē norādītie dati nemaz neesot viņa patiesie dati. Aktieris esot dzimis Ērgļos 27.jūlijā, bet čekas maisos esot norādīts, ka viņš esot dzimis Rīgā 27.jūnijā. Vienīgais, kas sakrīt ar īstenību ir vārds, uzvārds un profesija. Tomēr arī tas neesot vēl viss!

Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu

loading...