“Ja nepotējies, bet saslimi, tad ārstēšanu apmaksā pats!” NPMD darbinieks paziņo cik tas cilvēkam izmaksā!

“Ja cilvēks negrib potēties, bet saslimst – lai ārstēšanas izmaksas nosedz pats!” Tieši tādu viedokli kanāla RīgaTV 24 raidījumā ar nosaukumu “Preses Klubs” izteicas  Rafaels Ciekurs, NMPD brigāžu atbalsts centrs “Krasts” galvenais vadītājs. Tāpat viņš uzskata, ka jebkuram ir jāsaprot gan ieguvumi, gan zaudējumi no potēšanās vai nepotēšanās.

“Protams, mēs varam sist tos politiķus, bet es būtu pilnīgi par to, ka vakcinējies. Jā, tu vari nevakcinēties, bet, ja tu saslimsi ar Covid infekciju un tu nonāksi stacionārā, tad visu ārstēšanu tu sedz no savas kabatas,” savu viedokli izteica Ciekurs.

Tieši tāpat viņš izteicās, ka potes tieši pasargā gan no letalitātes, gan no smagas slimības gaitas, ar ko saskaras daudzi cilvēki, kuri nokļūst slimnīcās un pēc tam mēģina izķepuroties ārā, bet ne visiem tas sanāk. Savukārt smaga slimības gaita tiešā nozīmē nozīmē intensīvās terapijas gultu, kas ir ļoti dārgs prieks, lai neteiktu vairāk.

Uzreiz tika jautāts par to, cik tas lielas ir šīs izmaksas par pacienta uzturēšanos intensīvajā terapijā, uz ko Ciekurs atbildēja, ka tas tik tiešam ir ļoti dārgi. Viņš izteicās, ka viena diennakts intensīvajā terapijā ir ļoti, ļoti dārga. Tas var būt līdz pat 3000 Eiro un vēl pat uaz augšu, atklāja NMPD darbinieks.

Viņš piebilda to, ka tas ir skaidrojams tikai ar to, ka šajā konkrētajā terapijā tiek lietotas ļoti dārgas un smalkas iekārtas, kā piemēram – mākslīgā snieres, māklsīgās plaušu ventilācijas sistēmas un elpošanas iekārtas, kas itin nemaz nav lētas, tieši tāpēc arī veidojas tik ļoti pārmērīgi liels cipars.

“Bet tad, kad tu saslimsi un tiešām tavā ārtēšanās tiks ielikta ļoti liela nauda, tad esi tik laipns, nu, kā teikt – apmaksā, jo nu arī man no savas nodokļu naudas, nu, es arīgribu, lai viņa tiek iztērēta jēgpilni.” Tieši tāpēc šobrīd arī ir izveidojies tāda situācija par potēšanos un neotēšanos un, protams, ka lielākā daļa plusu ir atrodama tiem, kuri potējas un tas ir loģiski.

Avots

loading...