Beidzot tiek atklāts, cik milzīga no 2023. gada sākuma būs jaunā minimālā alga! Cilvēki izbrīnīti no summas!

Vēl iepriekš jau noteikti bijāt izdzirdējuši, ka jau no šī gada iesākuma tiek izskatīti dažādi varianti par to, kāda varētu būt jaunā minimālā alga un tā lielums iesākoties 2023. gada 1. janvārim. Ja vēl iepriekš bija daudz un dažādu pretrunu, tad pašlaik situācija ir kļuvusi jau daudz saprotamāka un skaidrāka attiecībā uz visu šo, kas attiecīgi jau norāda un reālo naudas apjomu, kas būs kā jaunais minimums, tomēr jāņem vērā, ka ir vairāki svarīgi punkti, ko noteikti vajadzēs ņemt vērā, jo kopējā situācija vēl nav tik stabila, kā gan gribētos, jo priekšā vēl daudz nezināmā!

Tieši iepriekš runa gāja, ka minimālās darba algas apmēra pārskatīšanai jānotiek 2022. gada pirmajā pusē, līdz ar to vienojoties ar sociālajiem partneriem par minimālās darba algas apmēru iesākoties 2023. gadam. Līdz šim konkrētās vienošanās ir bijušas tiešām veiksmīgas un varētu pat teikt, ka konkrētā situācija varētu mainīties tikai nedaudz, kas attieksies uz konkrēto naudas lielumu, tomēr vai esošais cipars tiešām būs tāds, kā jau apkārt ir pavīdējis? Lai vai kā, jāķeras lietai klāt un jāsaprot, par kādu naudas summu tad īsti iet tā runa.

Jāņem gan vērā tie, kuri seko līdzi pašai jaunākajai informācijai par visām esošajām izmaiņām, pavisam labi noteikti zina, ka LBAS kā vienu no saviem pašiem galvenajiem kritērijiem, lai noteiktu darba algu 2023. gadā tikšot piedāvāts visiem zināmais risinājums algas apmēru noteikt 50% apmērā no 2021. gada bruto vidējās algas. Jau pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, tika laicīgi ziņots, ka konkrētajā periodā algas lielums bija 1280 Eiro, kas attiecīgi norāda, ka algas lielums varētu būt 640 Eiro, taču ir pavīdējušas runas, ka summa varētu būt vēl lielāka.

Tieši pēdējo nedēļu laikā izskanējusi informācija, ka konkrētais un jaunais minimālās algas lielums varētu būt pat līdz 700 Eiro robežai, kas gan tiešām ir iespaidīgi ņemot verā, ka patreiz situācija noteikti nav tā pati labākā, tomēr attiecībā uz šo lielo naudas summu esot arī kādi mīnusi, pret kuriem tiekot iebilsts.

Tiekot sacīts, ka 700 Eiro būšot pārāk liels un straujš lēciens, kas būtu pārmērīgs un daudzi tam nebūs gatavi, tomēr sarunas par to visu vēl nav beigušās un atliek vien tikai cerēt, ka beigu beigās nonāksim līdz lielākajiem cipariem, nevis apstāsimies pie paša iespējami mazākā, jo inflācija aug un cilvēkiem noteikti vajag atbalstu attiecībā uz naudas lielumu.

loading...