Beidzot tiek paziņots par Energoresursu kāpuma naudas atbalstu! Lūk, kad cilvēkiem to sāks izmaksāt!

Beidzot ir vairāk ziņu par iedzīvotāju atbalstu, kas saistīts ar milzīgu energoresursu pieaugumu, nemaz nerunājot par to, kas varētu notikt rudenī, kad tas ir sāpīgākais laiks no visiem, jo tieši šajā laikā ir jāmaksā visvairāk un zinot patreizējo situāciju, nav gaidāms nekas spožs! Taču šobrīd runa ir par enerģētisko atbalstu iedzīvotājiem un tiešām ir jādomā laicīgi, jo apkures sezona nav tik tālu kā domājām, tāpēc ir pienācis laiks saņemt informāciju par situāciju un kā rīkoties un ko sagaidīt, lai beigas nesanāk zili pārsteigumi no tā, ka nebijāt informēts! 

Oficiālā informācija liecina, ka jau šobrīd ministrijas pienākums ir izstrādāt priekšlikumu elementārai un visaptverošai mērķtiecīgai labklājības sistēmai, kurai jāsāk darboties no 1.septembra. Labā ziņa ir tā, ka atbalsts būs, bet vai nav citu svarīgu jautājumu, uz ko atbildēt šajā sakarā? Kā izrādās, tas tā arī ir, tāpēc noteikti ir pienācis laiks sākt koncentrēties uz svarīgākajām lietām un paskatīties, ko cilvēki galu galā var sagaidīt attiecībā uz šo situāciju, jo aptuvenā naudas izteiksme būs nojaušama pēc tālākajiem skaidrojumiem, taču vai cilvēkiem ar to tiešām pietiks?

Nav skaidrs, cik liels atbalsts varētu būt pieejams un cik iedzīvotāju var pieteikties, taču zināms, ka tas būs! Pats premjers Krišjānis Kariņš nepārprotami uzskata, ka atbalstam jābūt ļoti mērķtiecīgam. Viņš ReTV sacīja, ka atbalsta kritērijos jābalstās uz galveno faktu, cik naudas saņems katrs valsts iedzīvotājs, un pēc tam atbilstoši dažādām apakškategorijām jāsniedz atbilstoša palīdzība.

Tāpēc aprēķini un atbalsti nav balstīti uz iedzīvotāju tipu grupām vai kā citādi, bet gan tieši uz ienākumiem uz vienu iedzīvotāju. Tālāk, kad labklājības ministrs otrdien iesniegs valdībā priekšlikumu, notiks diskusijas ar pašvaldībām, uzņēmējiem un citām partijām, bet pats galvenais – valdība tiešām plāno nākt klajā ar priekšlikumu, kas stāsies spēkā 1.septembrī.

“Mums noteikti ir jāaprēķina, kas ir atbilstošs nākamajai apkures sezonai, martam, aprīlim vai maijam, bet mēs varam tikai aprēķināt! Precīza summa, visticamāk, mainīsies! Ja tā notiks, tā varētu pieaugt, Ja atkal notiks kaut kas cits, tas varētu iet uz leju. Jo joprojām ir strauja inflācija un energoresursu cenu kāpums!”

loading...