Tradicionālais Jāņu siers
Tuvojas Līgo svētki un kā tad nu iztikt bez Jāņu siera, tas jau tradicionāli katru gadu tiek celts katra līgotāja galdā. Ar vienu garšīgu...
Sena recepte: zemeņu zafte
Zemenes, biezi ievārītas
Priekš bieza ievārījuma, kuru lieto, ko kūkām vidū smērēt, var ņemt arī sīciņās meža vai dārza zemenes, no kurām kādu daļu skaidras...
Aizmirsti par klepu un slimībām! Recepte ko lietojušas mūsu vecmāmiņas!
Ļoti daudzi cilvēki cieš no dažādām elpceļu saslimšanām. Visbiežākās nopietnās slimības ir astma,bronhīts un dažāda veida klepus. Iemesli šīm saslimšanām mēdz būt infekcijas,alerģijas vai...
43 kilogramus smags sams!
Sestdien, 04.jūlijā, Salas novada Sēlpils pagastā, netālu no Aiviekstes ietekas Daugavā, ar spiningu velcējot, tika noķerts varens sams.
Cīņa ilga no 11.00 līdz 12.20. Sama...
Burito
Pagatavošanas laiks: 40 min
Porcijas: 5
Sastāvdaļas:
Tortiļas maize – 5 gab.
Vistas fileja – 400 g.
Šalotes sīpoli – 2 gab.
Burkāni – 2 gab.
Paprika – 1 gab.
Selerija sakne – ½...
Maizes kvass
Sastāvdaļas:
Rupjmaize vai saldskābmaize
Medus 2 ēdamkarotes
Kaltētas piparmētras 1 sauja
Cukurs 3 ēdamkarotes
Raugs 1 maza piciņa
Pagatavošana:
Katlā uzvāra ūdeni un liek iekšā salauzītu maizi, piparmētras un medu. Kad...
8 veselīgi dzērieni tavai veselībai
Neviens dzēriens nespēj aizvietot ūdeni, jo tas ir veselības un dzīvības avots. Bet ir vēl daži dzērieni, kas ir pilnvērtīgi un vajadzīgi mūsu organismam...
Melleņu – Jogurta kūka. Gardāku kūku nebūsiet ēduši!
Sastāvs:
Kūkas krēmam-
1/2 pac želatīna
1 tējk pūdercukura
80 g cukura
2 citroni
150 g svaigu melleņu
250 ml jogurta
400 ml 30% saldā krējuma
50 ml ābolu sulas
500 g biezpiena
Izrotāšanai-
50 gr...
Sulīga auksti cepta liellopu lāpstiņa – Labāku par šo nebūsi ēdis!
Sākumā apskatīsim kas tad īsti ir aukstā cepšana, lai saprastu kā pagatavot sulīgu un garšīgi ceptu gaļu.
Īsumā izklāstot lietas būtību - gaļu var pagatavot...
Studentu omlete
Pagatavošanas laiks: 20 min
Porcijas: 2
Sastāvdaļas:
Olas – 5 gab.
Sāls – šķipsna
Pipari – šķipsna
Piens – ½ glāzes
Dilles – šķipsna
Siers – 150 g
Maize – 2 šķēles
Pagatavošana:
Bļodā olas samaisa ar pienu,...





































